Yleisinfo

Suomen Merimieskirkko perustettiin vuonna 1875. Toiminnan tarkoituksena on ollut alusta asti tukea kotimaasta kauaksi lähteneitä merenkulkijoita ja siirtolaisia sekä auttaa ulkomailla vaikeuksiin joutuneita maanmiehiämme. Työskentelemme luonnollisesti myös kotimaassa ja merillä.

Toiminnan perusajatus nyt, yli 140 vuotta myöhemmin, on sama. Vieraanvaraisuus, kohtaaminen, läsnäolo, kristillinen identiteetti, rohkeus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusarvoja.

Merimieskirkkojen palvelut ovat vuosien saatossa monipuolistuneet ja toimipisteistä on muotoutunut (ulkomailla) suomalaisuuden, suomen kielen ja kulttuurin tukikohtia ja näyteikkunoita Euroopassa. Merimieskirkot ovat käyttäjilleen kappale kotimaata vieraassa maassa ja uuden kulttuurin keskellä.

Kotimaan satamien merimieskirkkotyö painottuu kansainvälisen vastavuoroisuusperiaatteen mukaisesti ulkomaalaisten merimiesten palvelemiseen. Kotimaan toimipisteet ovat toki avoinna kaikille kävijöille.

Merillä laivakuraattorimme tekevät onnettomuuksia ennaltaehkäisevää työtä. Matkapappitoimintaa harjoitamme Irlannissa, Varsovassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Suomen Merimieskirkko ry:n säännöissä sanotaan, että toiminnan tarkoituksena on yhteistyössä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa ja sen tunnustuksen mukaisesti tehdä kristillistä, sosiaalista, kulttuurillista ja diakonista työtä merenkulkijoiden, ulkomailla olevien ja olleiden suomalaisten parissa ja toteuttaa kansainvälistä kristillistä työtä Suomen satamissa.

Merimieskirkon palveluiden käyttäjät.

Merimieskirkon perustoiminnot.

Merimieskirkon hallinto.

Ympäristöohjelma