Tulosta Tekstin koko: a A A

Yleisinfo

Suomen Merimieskirkko perustettiin vuonna 1875. Toiminnan tarkoituksena on ollut alusta asti tukea kotimaasta kauaksi lähteneitä merenkulkijoita ja siirtolaisia sekä auttaa ulkomailla vaikeuksiin joutuneita maanmiehiämme. Työskentelemme luonnollisesti myös kotimaassa ja merillä.

Toiminnan perusajatus nyt, yli 140 vuotta myöhemmin, on sama. Vieraanvaraisuus, kohtaaminen, läsnäolo, kristillinen identiteetti, rohkeus ja vastuullisuus ovat toimintamme perusarvoja.

Merimieskirkkojen palvelut ovat vuosien saatossa monipuolistuneet ja toimipisteistä on muotoutunut (ulkomailla) suomalaisuuden, suomen kielen ja kulttuurin tukikohtia ja näyteikkunoita Euroopassa. Merimieskirkot ovat käyttäjilleen kappale kotimaata vieraassa maassa ja uuden kulttuurin keskellä.

Kotimaan satamien merimieskirkkotyö painottuu kansainvälisen vastavuoroisuusperiaatteen mukaisesti ulkomaalaisten merimiesten palvelemiseen. Kotimaan toimipisteet ovat toki avoinna kaikille kävijöille. 

Merillä laivakuraattorimme tekevät onnettomuuksia ennaltaehkäisevää työtä. Matkapappitoimintaa harjoitamme Irlannissa, Varsovassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Suomen Merimieskirkko ry:n säännöissä sanotaan, että toiminnan tarkoituksena on yhteistyössä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa ja sen tunnustuksen mukaisesti tehdä kristillistä, sosiaalista, kulttuurillista ja diakonista työtä merenkulkijoiden, ulkomailla olevien ja olleiden suomalaisten parissa ja toteuttaa kansainvälistä kristillistä työtä Suomen satamissa.

Lue lisää:

Merimieskirkon palveluiden käyttäjät.

Merimieskirkon perustoiminnot.

Merimieskirkon hallinto.

 

 

Ympäristöohjelma

Suomen Merimieskirkko välittää ympäristöstä. Yhdistys täsmentää omaa ympäristöohjelmaansa vähintään kolmen vuoden välein. Lue lisää

Rekisteriseloste

Suomen Merimieskirkko pitää yllä kahta henkilötietolain mukaista rekisteriä: työvoimarekisteriä ja  asiakasrekisteriä. Rekisterin sisältöä ei luovuteta sivullisille. Lue lisää

Perustoiminnot

Merimieskirkon perustoiminnot pohjautuvat  lähimmäisen kohtaamisesen, huomioimiseen ja auttamiseen. Merimieskirkon perustoimintoja ovat: Lue lisää

Hallinto

Suomen Merimieskirkko ry:n hallinto Lue lisää

Käyttäjät

Merimieskirkoille ovat kaikki sydämellisesti tervetulleita omana itsenään ikään, sukupuoleen etniseen taustaan, vakaumukseen jne. katsomatta. Lue lisää