Käyttäjät

Merimieskirkon toiminnan piirissä oleet ryhmät ja niiden %-osuudet vuonna 2015.

Merimieskirkoille ovat kaikki sydämellisesti tervetulleita omana itsenään ikään, sukupuoleen etniseen taustaan, vakaumukseen jne. katsomatta.

Merimieskirkoilla käy merenkulkijoiden ja etäsuomalaisten lisäksi rekkamiehiä, liikemiehiä, opiskelijoita, au paireja, virkamiehiä, työkomennuksella olevia, turisteja, interrail-matkaajia ja satunnaisia kulkijoita. Myös sinä olet lämpimästi tervetullut.

Suomen Merimieskirkko palvelee:

• ulkomailla kaikkia suomalaisia,
  • laivoilla miehistön jäseniä ja
  • kotimaan satamissa kansainvälisiä merenkulkijoita.

Merimieskirkkojen käyttäjiä on vuosittain yli neljännesmiljoona (vuonna 2015: 292 099). Noin kaksi kolmasosaa (vuonna 2015: 67 %) merimieskirkkotyöstä tehdään ulkosuomalaisten parissa. Merenkulkijoita käyttäjäkunnasta on 12 % ja rekkakuljettajia 2 %. Lisäksi tukitoiminta Suomessa (16 %) ja muut ulkomaalaiset (3 %) kuuluvat oleellisesti toiminnan piiriin.