Häät

Avioliiton solmiminen ulkomailla ei ole joka maassa mahdollista, vaan ainoastaan niissä maissa, joissa papille on erikseen myönnetty vihkilupa (ks. kirkkohallituksen ohje). Ulkomaan merimieskirkoillamme Lontoossa ja Hampurissa on avioliittoon vihkiminen mahdollista. Muissa toimipisteissämme merimiespappi voi toimittaa avioliiton kirkollisen siunauksen.

Vihkimisen edellytys on, että ainakin toinen vihittävistä on suomalainen. Myös avioliiton esteiden tutkinnasta on esitettävä todistus vihkivälle papille. Esteiden tutkintaan kannattaa varata reilusti aikaa, jos toinen puolisoista on ulkomaalainen. Suomalaisten osalta tutkinta kestää vähintään viikon.

Mikäli haluat vihkimisen tai avioliiton siunauksen merimieskirkolla, ota suoraan yhteys ko. merimieskirkon merimiespappiin, jolta saat tarvittavat tiedot sen maan vihkimiskäytännöistä. Merimieskirkon henkilökunnan kanssa voit sopia kaikista juhlajärjestelyistä, kuten koristeluista, musiikista, kahvitilaisuudesta ja hääkakusta sekä pitoruuasta.

Merimieskirkolla vihkimisestä / juhlatilasta / tarjoiluista peritään erikseen sovittava korvaus.