Työ kotimaassa

Kotimaan kirkoillamme vierailee vuosittain tuhansia ulkomaalaisia merenkulkijoita yli 50 eri maasta. Merimieskirkkoja on Suomessa 7 paikkakunnalla. Teemme työtä myös rekkamiesten ja erilaisten ryhmien parissa.

Suomen satamissa toimii joukko kansainvälisiä merimieskirkkoja, jotka tarjoavat maahamme saapuvalle vieraalle ystävällisen ja turvallisen kohtaamispaikan, johon on helppo tulla ja jossa viihtyy. Tärkeintä työssämme on ihmisen vieraanvarainen ja tasavertainen kohtaaminen, tulipa hän mistä päin maapalloa ja edustipa mitä kansallisuutta tai etnistä ryhmää tahansa. Vuosittain kirkoillamme vierailee tuhansia ulkomaalaisia merenkulkijoita yli 50 eri maasta.

Myös rekkamiehet ovat tärkeä osa työtämme etenkin Turussa ja Vuosaaressa. Kotimaan merimieskirkot sopivat hyvin myös erilaisten ryhmien kokoontumispaikoiksi sekä juhlatilaksi.

Kullakin kirkolla työskentelee satamakuraattori, jota ovat usein auttamassa joukko vapaaehtoisia. Myös vapaaehtoiset osallistuvat täysipainoisesti asiakaspalveluun ja laivoilla tapahtuvaan toimintaan, kuten laivakäynteihin.

Vapaaehtoisjoukossamme on runsaasti opiskelijoita, opettajia, merenkulun ammattilaisia, eläkeläisiä jne. Ota yhteyttä sinua lähinnä olevaan merimieskirkkoomme ja tiedustele juuri sinulle sopivaa tapaa tulla mukaan tähän avartavaan ja paljon kokemuksia ja elämyksiä antavaan toimintaan. Edellytämme sinulta vain sosiaalista mielenlaatua ja ainakin välttävää englannin taitoa. Voit lukea lisää kotimaan toimipaikoista sivun oikeassa reunassa olevasta valikosta.

Merimieskirkko on paras tapa kehittää kielitaitoa ja tutustua mitä erilaisimpiin kulttuureihin ja ihmisiin! Tule mukaan!