Yrityksille

Haluaisitko olla mukana auttamassa hädässä olevia suomalaisia tai haluaisitko luoda mahdollisuuden ulkomaalaiselle merimiehelle pitää yhteyttä kotiin? Tai kenties haluat olla mukana rakentamassa turvallista työympäristöä merenkulkijoille?

Yritysyhteistyökumppanina olet mukana mahdollistamassa Merimieskirkon toimintaa. Merimieskirkko tukee ja edistää merenkulkijoiden ja ulkomailla olevien suomalaisten hyvinvointia mm. tarjoamalla hätämajoitusta, keskusteluapua, tapaamisia vanhuksille ja sairaille, kerhotoimintaa nuorille sekä luo ulkosuomalaisille mahdollisuuden ylläpitää suomalaisuutta. Merimieskirkon talous perustuu yksityisten ihmisten ja yhteisöjen tukeen ja lahjoituksiin. Siksi tukesi on tärkeää.

Yritykset, jotka ovat tehneet jo lahjoituksen.

Yrityskumppanuudessa yrityksellä on mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi merenkulun turvallisuuden lisäämiseen erityisesti Itämerellä tai osallistua ulkomailla asuvien suomalaisten vanhusten, lasten ja nuorten auttamiseen.  Yritys voi tukea Merimieskirkkoa joko lahjoittamalla omaa osaamistaan Merimieskirkon käyttöön tai vaihtoehtoisesti lahjoituksin. Yritys voi suunnata apuaan merimieskirkkotyöhön ulkomailla, kotimaassa ja/tai laivoilla.

Lue tästä yrityskumppanuuden tuomat edut yritykselle.

*****************************************************

Merimieskirkkotyö ulkomailla

Ulkomaan kirkkojen saamilla lahjoituksilla pidetään huolta suomalaisista maailmalla. Yksinäisyys, perhesuhdeongelmat ja muut elämän kriisit kohtaavat monia niin merellä kuin maallakin. Lahjoituksesi avulla voimme mm. käydä sairaaloissa suomalaisten luona, tavata vanhuksia ja tehdä kriisityötä nuorten ja syrjäytymisvaarassa olevien parissa.

SAIRAALAKÄYNTI 50 €/KPL

Esim. kaksi käyntiä suomalaisen luona sairaalassa 100 euroa. Yksinäiselle voi sairaalassa tai kotona käynti olla ainoa kontakti muihin ihmisiin.

ASSISTENTTI 600 €/kk

Esim. vapaaehtoisenassistentin kuukauden ruoka ja majoituskulut. Assistentti toimii joko emäntien apuna keittiössä ja asiakaspalvelussa tai huolehtii laivakäynneistä ja merimieskirkkokiinteistöstä.

TEEMAPÄIVÄ LAPSIPERHEILLE 200 €

Esim. 10 kpl teemapäiviä lapsiperheille 2000 euroa. Mm. joulun tai pääsiäisen aikaan lapsiperheille järjestettävän askartelu- ja puuhapäivän materiaalikulut sekä työntekijän palkkakulut. Teemapäivien tavoitteena on tukea perheiden yhteisöllisyyttä ja sosiaalista verkostoitumista vieraassa maassa sekä tukea lasten kasvua ja suomalaista identiteettiä.

Ilmoittaudu TÄSTÄ mukaan tukemaan ulkomaan merimieskirkkotyötä.

********************************************************

Merimieskirkkotyö kotimaassa

Kotimaassa työmme pääkohderyhmä, ulkomaiset merenkulkijat, työskentelevät pitkiä aikoja laivalla ilman ulkopuolisia kontakteja. Merimiehen työpesti kestää 6-16 kk kansallisuudesta ja sopimuksesta riippuen. Siihen ei kuulu lomia eikä vapaapäiviäkään kuin satunnaisesti. Merimieskirkko mahdollistaa yhteyksien pitämistä kotiin ja luo sosiaalisia kontakteja merimiehille.

KESKUSTELUHETKI 20 €

Esim. 5 kpl keskusteluhetkiä rekkamiesten kanssa 100 €.

LAIVAKÄYNTI 50 €

Esim. 12 kpl laivakäyntejä henkilökunnan luona 600 euroa.

TOIMIPAIKAN VUOKRA 2000 €

Esim. toimipaikan vuokra ja muita toimipaikasta syntyviä kuluja kuten sähkölasku.

Ilmoittaudu TÄSTÄ mukaan tukemaan kotimaan merimieskirkkotyötä.

******************************************************

Laivakuraattorityö

Laivakuraattorityö on merenkulkijoiden parissa tehtävää ennaltaehkäisevää työtä. Laivakuraattorit työskentelevät laivoilla varustamon suostumuksella laivan henkilökunnan tukena ja keskusteluapuna osallistuen samalla laivalla tehtävään työhön.

ENNALTAEHKÄISEVÄ KESKUSTELU 20 €

Esimerkiksi 5 kappaletta keskusteluhetkiä merimiesten kanssa 100 €. Merimiehet työskentelevät pitkiä aikoja kaukana kotoaan. Ulkopuolinen keskusteluapu tulee usein tarpeeseen.

KRIISIAPU 150 €

Esim. 4 tuntia kriisin jälkeistä debriefing-keskustelua 600 €.

LAIVAKURAATTORIKOULUTUS 200 €

Esim. 10 laivakuraattorin tehtävään koulutus 2000 euroa.

Ilmoittaudu TÄSTÄ mukaan tukemaan laivakuraattorityötä.