Työ ulkomailla

Merimieskirkko on ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten kristillinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kohtauspaikka.

Meistä kuka tahansa voi matkustaa tai muuttaa joskus ulkomaille. Merimieskirkolle ovat tervetulleita kaikki suomalaiset ja heidän ystävänsä riippumatta ulkomailla oleskelun syystä tai kestosta. Merimieskirkko on kodinomainen levähdyspaikka matkalla tai kiireen keskellä, "pala Suomea" vieraalla maalla.

Merimieskirkon Euroopan toimipaikat (5) sijaitsevat Ateenassa, Brysselissä, Hampurissa, Lontoossa ja Rotterdamissa. Ns. liikkuva työmuoto on käytössä Antwerpenissa, Luxemburgissa ja Lyypekissä.

Lisäksi harjoitamme matkapappitoimintaa Irlannissa ja Puolassa sekä Kaakkois-Aasiassa (Indonesiassa, Malesiassa, Vietnamissa, Singaporessa ja Filippiineillä).

Merimieskirkot edustavat ja esittelevät maatamme ja kulttuuriamme niin etäsuomalaisille kuin kaikille Suomen ystäville ja suomalaisuudesta kiinnostuneille.

Tiiivistahtisen merenkulun mukanaan tuoma tosiasia on, että merimieskirkon ja merenkulkijan kohtaaminen toteutuu päsääntöisesti laivakäynneillä, joita merimieskirkoilta tehdään niille laivoille, joissa on suomalaisia merenkulkijoita. Mikäli miehistöllä on aikaa, merimieskirkko järjestää kuljetuksen laivalta merimieskirkolle ja takaisin. Järjestämme myös sopimuksen mukaan retkiä, opastuspalveluita ja harrastustoimintaa. Merimieskirkon kaikki työntekijät ovat käytettävissä keskustelukumppaniksi niin laivalla kuin sen ulkopuolellakin.

Rekkamiehet ovat merimieskirkkojen vakituista käyttäjäjoukkoa. Kuljettajille on kotiruuan, saunan ja pyykinpesumahdollisuuden lisäksi tarjolla kuljetuspalvelut kirkolle, käytännön apua, juttuseuraa ja monenlaista muuta mukavaa toimintaa.

Merimieskirkko järjestää monenlaista aktiivista toimintaa opiskelijoille, au paireille, lapsille, nuorille, perheille ja seniori-ikäisille. Kysy lisää omalta merimieskirkoltasi!

Merimieskirkko tekee Suomen evankelisluterilaisen kirkon työtä ja tarjoaa asemamaassaan suomalaiset kirkolliset papin palvelut tehden samalla kristillistä diakonia- ja sieluhoitotyötä.

Merimieskirkon työ on yhdistysmuotoista eikä se saa toimintaansa verovaroja. Kaikki toiminta rahoitetaan kussakin maassa pääosin oman varainhankinnan keinoin. Liittymällä Merimieskirkon kannatusjäseneksi olet turvaamassa laadukkaat merimieskirkkopalvelut niin itsellesi kuin lähimmäisillesikin nyt ja tulevaisuudessa.