Kriisipalvelu

Merimieskirkon laivakuraattorit ja kirkkojen työntekijät ovat käytettävissä henkisen huollon tehtävissä laivoilla tapahtuneiden onnettomuuksien jälkihoidossa.

Suomen Merimieskirkko käynnisti Estonian onnettomuuden jälkeen koko henkilöstönsä kattavan kriisikoulutuksen pienempien ja suurempien onnettomuuksien varalle.

Päivystysnumero merellisen onnettomuuden sattuessa on 040 540 3404.

Merimieskirkko tarjoaa kriisin kohdanneille mahdollisuuden osallistua ns. debriefing-menetelmään eli jälkipuintiin. Siinä kriisin kokeneita ihmisiä autetaan selviämään onnettomuuden aiheuttamasta järkytyksestä, samoin heitä ohjataan tunnistamaan ja hyväksymään surun ja ahdistuksen vaikutukset elämässään. Avun päämääränä on ihmisten nopea palautuminen jatkamaan normaalia elämää ja työkyvyn säilyttäminen.

Suomen Merimieskirkko ry:n laivakuraattorit ja kirkkojen työntekijät ovat tarvittaessa käytettävissä henkisen huollon tehtävissä laivoilla tapahtuneiden onnettomuuksien jälkihoidossa. Suurin osa työntekijöistä on saanut debriefing-koulutuksen ja kaikilla on perustiedot kriisitukityöstä. Lisäksi ulkomaan merimieskirkkojen henkilökunnalla on valmius toimia tukihenkilöinä.

Lisätietoja: Suomen Merimieskirkon kriisiryhmän puheenjohtaja, merenkulkijatyön johtaja Jaakko Laasio, puh. 0400 156 660.

pdf liite

Lataa ja lue tästä ulkosuomalaisen selviytymisopas.