Pääesiintyjät 2014

Juhlan järjestäjä Merimieskirkon puolelta, viestintäpäällikkö Marko Toljamo pääsi yhteiskuvaan ihailemasa artistin Susann Sonntagin kanssa. Kuva: Uolevi Salonen.

Pianisti Teddy Granrothilta sujui myös sooloesitys.

Musiikkipitoisen kesäjuhlan pääesiintyjä oli inkoolainen laulaja ja lauluntekijä Susann Sonntag, jota säesti ilmiömäinen pianisti Teddy Garnroth.

Kirkkonummen naapurikunnan oma artisti Susann Sonntag oli täysosuma etenkin niille, jotka ovat seuranneet Suomen Euroviisuja. Susann on osallistunut neljä kertaa Suomen Euroviisukarsintoihin sijoittuen kaksi kertaa toiseksi. Tänäkin vuonna Susann lähetti oman kappaleen Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta kappale ei päässyt kahdentoista kilpailukappaleen joukkoon.

Susann kirjoittaa itse omat kappaleensa ja hän on julkaissut useita cd-levyjä. Kuluvana vuonna hän viettää 30-vuotistaitelijauraansa. Taitelijauransa ajan hän on kiertänyt bändinsä (Susann Sonntag's) kanssa sekä Suomessa että Ruotsissa. Tänä kesänä Susann on paitsi esiintynyt em. tanssiorkesterinsa kanssa myös kiertänyt suomenruotsalaisten keskuudessa yhdessä useiden muiden artistien kanssa kiertuenimellä Visor på vägen, joka suomennettuna tarkoittaa ajatusta lauluista tien päälle tai elämän matkalle.

Susann Sonntagin 50-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin näyttävästi Inkoossa helmikuun alussa. Juhlapäivää on juhlistamassa myös norjalainen viisuvoittaja Alexander Rybak, radio- ja tv-juontajana suosiota saavuttanut Thomas Lundin sekä Voice of Finland -ohjelmasta tuttu Emilia Ekström.

Susann Sonntagin sanoittama ja säveltämä herkkä Kan du se samma måne, joka oli kesällä ja alkusyksyllä Radio Vegan tanssimusiikkilistalla, sai ensiesityksensä suomeksi Merimieskirkon kesäjuhlassa Kirkkonummella, kun Susann lauloi Sama kuutamo meillä on -kappaleen Teddy Granrothin pianosäestyksellä. Tämä on artistin ensimmäinen suomenkileinen kappale! Katso Youtube-video sivun alareunasta.

Pianisti Teddy Granroth on työskennellyt monta vuotta musiikinopettajana Lärkkullassa. Teddy on toiminut monena vuonna kapellimestarina Raaseporin kesäteatterissa, niin myös tänä kesänä. Hän soittaa muun muassa pianoa, viulua, ukulelea, kitaraa ja lisäksi hän laulaa sekä kirjoittaa itse oman musiikkinsa. Vuosi sitten häneltä ilmestyi ulos oma levy, jonka kappaleet oli kirjoittanut hänen isänsä.

Julkaistu 12.9.2014
Text och musik: Susann Sonntag, Gitarr och mixning: Janne Hyöty, Produktion: Sam Sonntag, Mastring: Svante Forsbäck, Smink: Fiia Meling. Hår: Mikaela Jakobsson-Nyman.