Kesäjuhlat 2016

Pääjuhla pidettiin ms Camillalla.

Hiekkalinnassa, josta löytyy myös hiekkakappeli, kannatti poiketa.

Merimieskirkon kesäjuhlaa vietettiin vuonna 2016 Lappeenrannassa Sammonlahden srk:n isännöimänä 13.-14. elokuuta  teemalla Yhteisillä vesillä.

Kuvagalleria  I  Juhlapuhe  I  Juhlamessun saarna  I  Merimieskirkkoinfo  I   Vuosikertomus 2015

Kesäjuhlaohjelma
La ohjelma  I  Su ohjelma  I TukijatMajoitus  I  Vapaa-ajalle  I  Linkkejä

Lauantai 13.8.2016

Paikka: Lappeenranta (ms Camilla, Saimaa sekä Lauritsalan srk-koti ja kirkko)

Klo 9.00-9.30 Merimieskirkon info ja musiikkia satamatorin lavalla, Vesa ja Marko Tuovinen.

Klo 9.45 Suomen suurin sisävesilaiva ms Camilla irtoaa laiturista. PÄÄJUHLA laivalla.

Klo 10.00-12.00 (risteilyn menomatka):

Juha Härkönen, Lpr kaupunginhallituksen jäsen
Kansanedustaja, liikennevaliokunnan jäsen Ari Torniainen
Kaupunginsihteeri Juha Willberg, Satama ja vesiliikenne
Kaarina Tiainen, Saimaannorppakoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto / E-K
Lasse Jutila, tullipäällikkö, Nuijamaan tulli
Erkki Hokkanen, pelastusjohtaja, E-K:n Pelastuslaitos
Vesa Kettunen, Meripelastusseuran pj.

Kaisu Häkkinen, paikallisen merimieslähetysompeluseuran historiaa
Ilkonsaaren tsasounien / skiittasaaren esittely: Matti J. Kuronen, Saimaan Skiitat ry

Musiikkia ja yhteislaulua.

Klo 10.15-11.15 Infopisteessä jäsentarkastus ja äänestyslippujen jako.

Klo 12.00-13.30 (Ilkonsaari):

Ms Camilla laiturissa Ilkonsaaressa. Mahdollisuus tutustua kävellen tsasouniin/skiittoihin. Kävelykierros kestää 45-60 minuuttia. Mahdollisuus myös jäädä kierroksen ajaksi rantanuotiolle, jossa tarjolla kaikille nokipannukahvit!

Mahdollisuus tutustua Meripelastusseuran alukseen.

Klo 13.00 alkaen lounas ms Camillalla. Hinta 20 euroa.

Klo 13.30 (risteilyn paluumatka):

Saimaan kanavan historia ja merkitys: kanavapäällikkö evp Seppo Koivupuro.

Juhlapuhe, Merimieskirkon hallituksen varapj., FM Paula Raitis.

Musiikkia ja laulua.

Klo 14.15-15.15 Infopisteessä jäsentarkastus ja äänestyslippujen jako.

Klo 15.15 ms Camilla kiinnittyy laituriin.

Tutustuminen Kanavamuseoon omaan tahtiin.

Kuljetus busseilla kanavalta Lauritsalan srk-kodille (10 min.) ja keskustaan.

Klo 16.00-17.00 jäsentarkastus ja äänestyslippujen jako Lauritsalan srk-kodilla. Kahvit. (Huom! Lauritsalan kirkko sijaitsee samassa pihapiirissä ja on avoinna.)

Klo 16.30-17.00 Merimieskirkkoinfo, pj. Timo Lappalainen

Klo 17.00 Suomen Merimieskirkko ry:n sääntömääräinen VAALIKOKOUS Lauritsalan seurakuntatalossa, Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta. Esityslistalla sääntöjen 17 §:ssä mainitut asiat.

Lapsiparkki 16.30.-18.00. Lapsille tarvittaessa omaa ohjelmaa.

Klo 18.00 tai kokouksen jälkeen iltavirsi Lauritsalan kirkossa.

Lopuksi bussikuljetus kirkolta keskustaan.

Sunnuntai 14.8.2016

Paikka: Sammonlahden virtaavan veden kirkko, Hietakallionkatu 7, 53850 LAPPEENRANTA.

klo 9.15 – 9.30 Kirkon esittely

klo 10.00 – 11.30 Suomen Merimieskirkon juhlamessu. Saarna: Merimieskirkon hallituksen pj. Timo Lappalainen.

Messun loputtua kirkkokahvit ja loppusanat.

Viestikapulan luovutus ensi vuoden kesäjuhlan järjestäjäseurakunnalle (Oulu, Tuiran srk). Vastaanottamassa khra Niilo Pesonen, diakoni Salla Tuominen (srk-yhtymä) ja Mia Haapakorva (Oulun merimieskirkko)

klo 10.00 alkavissa messuissa Lappeenrannan rovastikunnan kirkoissa saarnajina toimivat merimiespastorit:

Joutseno: Katri Oldendorff
Sirkjärvi, Maakirkko: Marjaana Härkönen
Lappeenranta: Pauliina Tuomanen
Lauritsala:
Sirpa Tolppanen
Lemi: Anna Eklund
Luumäki: Kauko Puranen
Savitaipale: Jaakko Laasio
Taipalsaari: Sakari Lehmuskallio

Tukijat ja yhteistyökumppanit

Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Scandic Patria -hotelli

Karelialines

Majoitus

Kesäjuhlavieraiden tulee varata majoittuminen kesäjuhlan ajaksi itse. Hotellimajoituksen haluaville suosittelemme Merimieskirkon yhteistyökumppani Scandic Patria -hotellia, joka sijaitsee keskustassa ja aivan sataman lähellä. Olemme varanneet Scandicista avoimen kiintiön, josta voit varata majoituksen aikavälille 12.-14.8.2016 yhdeksi tai kahdeksi yöksi sopimushinnalla (1hh hintaan 80 Eur/yö tai 2hh hintaan 90 Eur/yö (sis. aamiaisen)), olitpa Merimieskirkon jäsen tai et. Varaus tulee tehdä suoraan hotellista puh. 05 677 511 tai sähköpostilla **@** (ei nettivarauksen kautta). Varatessasi ilmoita varaustunnus "Merimieskirkko", jotta saat em. sopimushinnan.

Muut Lappeenrannan majoitusmahdollisuudet löydät matkailusivuilta tai esim hakupalvelu Trivagosta.

Suosittelemme vapaa-ajalle

Juhlajumalanpalveluksen jälkeen kesäsunnuntai kannattaa hyödyntää esim. Lappeenrannan kulttuuritarjontaan tutustumiseen. Huom! Lappeenrannan Hiekkalinnassa on kesällä 2016 hiekkakirkko! Lappeenrannassa kannattaa viipyä pidempäänkin.

Linkkejä:

Lappeenranta Lappeenrannan kaupungin sivusto

Go Saimaa Lappeenrannan ja Imatran alueen matkailusivusto

VisitSaimaa Saimaan järvialueen virallinen matkailusivusto

Etelä-Karjala Etelä-Karjalan liiton sivusto

Merimieskirkkoinfo

Puheenjohtaja Timo Lappalaisen pitämä merimieskirkkoinfo vaalikokoukseen liittyen (PowerPoin-muodossa).

ppt liite

Puheenjohtajan Merimieskirkkoinfo