Matkapapin joulukirkot

Merimieskirkon matkapappi tekee työtä siellä, missä varsinaista toimipaikkaa ei ole. Tällä hetkellä matkapappityötä tehdään Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Kaakkois-Aasia

Matkapappityö Kaakkois-Aasiassa on toistaiseksi vielä vuosittainen joulukirkkokierros alueen eri maissa. Merimieskirkon hallitus on tehnyt työlle laajentumissuunnitelman, jonka mukaan matkapappi tulee asumaan noin 6 kuukauden ajan itse paikalla työn keskittyessä enemmän ihmisten kohtaamiseen arjessa. Laajennettu matkapappityö aloitetaan, kun asiaan liittyvä rahoitus on järjestynyt. Tarkoitus on, että matkapappi tekee kotikäyntejä ja käy sielunhoidollisia keskusteluja, vierailee suomalaisten työpaikoilla, tukee perheiden kristillistä kasvatusta, järjestää teemailtoja ja koulutusta sekä valmentaa vapaaehtoisia ylläpitämään hengellistä toimintaa läpi vuoden. Matkapappityöhön liittyy olennaisena osana valmius kriisiapuun.

Suomen Merimieskirkon matkapappina Kaakkois-Aasiassa toimi vuoteen 2013 saakka, 17 vuoden ajan, Heikki Rantanen, joka menehtyi vuonna 2014. Tänä vuonna (2017) kierrokselle lähtee merimiespastori Sirpa Tolppanen.

Matkapapin ohjelma tänä vuonna Kaakkois-Aasiassa:

Kuala Lumpur, Malesia: joulukirkko su 27.11.
Hanoi, Vietnam: jouluinen laulu- ja hartausilta to 1.12.
Manila, Filippiinit: joulukirkko ja itsenäisyyspäivän vastaanotto su 4.12.
Singapore, joulukirkko su 11.12.

Varsova, Puola

JOULUKIRKKO

Hei kaikki Varsovan suomalaiset, suomea opiskelevat ja Suomen ystävät!

Jo adventin askelissa. Hoosianna,  1. adventtipyhän virsi, laulettu.

Joulukirkko on sunnuntaina 11.12. kello 13  Varsovan luterilaisessa kirkossa, ul. Pulawska 2. Seurakuntatalolla (alakerrassa) joulukahvit ja joululauluja.

TERVETULOA!

Matkapappityöllä Puolan Varsovassa on jo vuosien perinteet. Tehtävää hoitaa merimiespastori Ritva Szarek **@**.

Puolan puh.nro +48 737779276
Suomen puh. nro + 358 40 4821621

Irlanti

Työstä Irlannissa vastaa Lontoon merimieskirkko.