Seurakuntapalvelu

Tästä linkistä löytyy Merimieskirkkomateriaalia.

Merimieskirkon henkilökunta kohtaa vuosittain neljännesmiljoona ihmistä. Merimieskirkko on liikkuvien ihmisten kirkko, joka tekee kotiseurakuntien työtä ulkomailla.

Yhä useampi suomalainen viettää jakson elämästään ulkomailla. Merimieskirkkojen suomalaiset jumalanpalvelukset ovat suosittuja ja niihin poikkeaa moni, joka ei juuri tule vierailleeksi kotiseurakuntansa kirkossa. Tuttu ja turvallinen messu ulkomailla omalla kielellä antaa turvaa ja poistaa koti-ikävää. Merimieskirkon työn yhtenä tavoitteena on säilyttää ulkomailla oleskelevien seurakuntalaisten luonteva yhteys kirkkoon. Merimieskirkkokokemuksen jälkeen moni on ryhtynyt aktiiviseksi vapaaehtoiseksi kotiseurakunnassaan.

Suomen satamissa käyvät merenkulkijat edustavat noin 50 eri kansallisuutta ja useita eri uskontoja. Merimieskirkon kotimaan työ on arjen diakoniaa ja ekumeniaa, aitoa vuoropuhelua eri kulttuurien kesken. Merimieskirkko julistaa evankeliumia vieraanvaraisuuden ja lähimmäisenrakkauden keinoin. Kotimaan satamissa ulkomaalaisia merenkulkijoita palveleva Suomen Merimieskirkko takaa, että omat merimiehemme ja -naisemme voivat käyttää ulkomaiden satamissa olevia vastaavia palveluja. Merimieskirkkotyö Suomen satamissa on olennainen osa paikallisseurakunnan kansainvälistä työtä.

Useissa seurakunnissa toimii merimieskirkkopiiri. Se on seurakunnan omaa toimintaa, jonka avulla tuetaan Merimieskirkon tekemää työtä. Piiritoimintaan tai sen käynnistämiseen saa tukea ja neuvoja Merimieskirkon keskustoimistosta. Merimieskirkko järjestää joka kesä jossain päin Suomea merimieskirkkojuhlat, jossa isäntänä toimii paikallisseurakunta. Olet tervetullut kesäjuhlille tutustumaan toimintaamme!

Seurakunnat voivat tukea toimintaamme myös kohdentamalla talousarvioavustuksensa Merimieskirkon työhön, tekemällä kummisopimuksen tietyn merimieskirkon kanssa, liittymällä merimieskirkon jäseneksi, keräämällä kolehtia ja järjestämällä merimieskirkkopyhiä, myyjäisiä, erilaisia tempauksia yms.

Merimieskirkko järjestää myös seurakuntaväen seuramatkoja. Päiväretki Turun kansainväliseen merimieskirkkoon tai viikon matka ulkomailla olevaan suomalaiseen merimieskirkkoon on mielekäs seurakunnan toiminnan muoto. Ota yhteyttä merimieskirkon keskustoimistoon, niin räätälöimme matkaohjelman tarpeidenne mukaan.

Merisunnuntai - Sjösöndagen

Merisunnuntai on mereen liittyvien myönteisten asioiden pyhäpäivä // Sjösöndagen är en helig dag med positiva saker med anknytning till havet. Lue lisää

Kolehdit ja srk-avustukset

Merimieskirkkojen toiminta perustuu vapaaehtoiseen rahoitukseen ja siksi seurakuntien tuki on erittäin tärkeä. Lue lisää