Helsinki Hernesaari

Kuvan saa suuremmaksi hiirellä klikkaamalla.

Cruise Crew Lounge ANCHOR. Hernesaaren LHB ja LHC -laitureiden läheisyydessä suljetulla satama-alueella.

Satamakuraattori Matias Heikkilä, +358 (0)400 445 444, **@**

Ella Rönnberg, +358 (0)400 879 733, **@**

Tue Hernesaaren toimintaa! Lahjoita sinulle sopiva summa Suomen Merimieskirkon tilille FI91 1745 3000 0222 79 ja laita viestikenttään viestiksi HERNESAARI tai ANCHOR. Myös tavaralahjoituksia otetaan vastaan. KIITOS AVUSTASI!

Tässä toimipisteessä toimivat yhdessä Suomen Merimieskirkko ja Merimiespalvelutoimisto.

Avoinna:

Kesäkuusta elokuuhun aina silloin, kun laiturissa on risteilyalus. Laivapäivinä toimipiste avataan klo 9.oo ja suljetaan klo 18.00.

Tarjolla:

Nettikahvila, puhelinpalvelut, internetkortit, kahvilakanttiini, lahjatavaraliike, opastus-, kuljetus- ja urheilupalvelut, rahanvälitys sekä keskustelu- ja sielunhoitoapu.

Kanttiinissa on tarjolla pieniä välipaloja, suolaisia ja makeita herkkuja, hygieniatuotteita, aasialaisia limsoja, mehuja ja nuudeleita sekä yhteydenpitoa helpottavia puhelin- ja SIM-kortteja.

Hernesaaren laiturin lähellä on sekä padel- että jalkapallokentät, jotka mahdollistavat merenkulkuhenkilöstölle myös liikuntapalveluita.

Sijainti:

Hernesaaren toimipiste sijaitsee suljetulla satama-alueella Hernesaaren LHB- ja LHC-laitureiden läheisyydessä. Virallista osoitetta ei ole, mutta autolla saapuvat työntekijät ja vapaaehtoistyöntekijät löytävät helpoiten perille  syöttämällä navigaattoriin osoitteeksi Laivakadun. Autolla tuleville vapaaehtoistyöntekijöille löytyy neljän tunnin kiekollisia parkkipaikkoja Hernesaaren satama-alueen porttien ulkopuolelta.

Bussi numero 14 tulee hyvin lähelle suljettua satama-aluetta. Pois kannattaa hypätä joko päätepysäkillä Hernematalankadulla tai pysäkkiä taikka paria aikaisemmin Hernesaarenrannassa.

Kenelle:

Hernesaaren toimipiste on luotu palvelemaan risteilyalusten miehistöjä Hernesaaren satamassa. Viimeksi kuluineiden kymmenen vuoden aikana Helsinki on vakiinnuttanut paikkansa risteilyalusten Itämeri-risteilyjen kohteena. Kaupunkiin saapuu kesäisin noin 250 alusta, joissa jokaisessa palvelee keskimäärin 800 merenkulkijaa. Pienillä laivoilla henkilöstöä on joitakin satoja, isoilla jopa yli 1 500 henkilöä. Suurin osa miehistöstä tulee kauko-Aasian tai Etelä- ja Väli-Amerikan maista.

Miehistön työsopimukset ovat usein jopa 9-11 kuukauden pituisia. Laivojen arki merkitsee työtä seitsemänä päivänä viikossa, ja myös pysähdykset satamissa ovat osalle henkilökunnasta työntäyteisiä. Laivojen lähellä sijaitsevat palvelukeskukset mahdollistavat merenkulkijoille sen, että he voivat viettää niissä lyhyet taukonsa, mennä edullisesti nettiin ja viestitellä tai soittaa kotiin.

Thank you guys for the excellent service and hospitality!

Viime kesäkauden aikana Hernesaaren toimipisteessä kävi reilut 5 000 merenkulkijaa. Hernesaaren toimipisteen historiasta pääset lukemaan tarkemmin täältä.

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/anchorlounge