Kolehdit ja srk-avustukset

Seurakuntien kolehdit ja talousarvioavustukset osoitetaan Suomen Merimieskirkon tilille NORDEA FI69 1014 3000 2126 27. Viestikenttään kirjoitetaan joko "talousarvioavustus", "virallinen kolehti" tai "ylimääräinen kolehti".

Suomen Merimieskirkko ry:n Y-tunnus: 0116968-4.

Ulkomailla suomalaiset merimieskirkot huolehtivat niistä Suomen seurakuntien jäsenistä, jotka liikkuvan ammatin tai ulkomailla oleskelun vuoksi eivät voi osallistua oman kotiseurakuntansa toimintaan. Merenkulkijat, rekkamiehet, etäsuomalaiset, vanhempiensa mukana ulkomaille muuttaneet lapset ja nuoret sekä ulkomailla asuvat suomalaisvanhukset ovat merimieskirkon palvelujen tärkeimpiä kohderyhmiä.

Voidaksemme vastata ulkomailla vaikeuksiin joutuneiden ihmisten hätään sekä sosiaalisten ongelmien ja mielenterveysongelmien aiheuttamiin kasvaviin haasteisiin tarvitsemme seurakuntien apua. Merimieskirkkojen toiminta perustuu vapaaehtoiseen rahoitukseen ja siksi seurakuntien tuki on erittäin tärkeä.

Merimieskirkon virallinen kolehtipyhä on vuosittainen Merisunnuntai, Sea Sunday, syyskuun kolmantena sunnuntaina. Tämän lisäksi toivomme seurakuntien muistavan työtämme vapaaehtoisin kolehdein.

Suuri kiitos pienestäkin avusta!