Antwerpenin kiinteistö myyntiin

Antwerpenin merimieskirkkokiinteistö.

Antwerpenin merimieskirkon sisäpiha.

Merimieskirkon työ merenkulkijoiden parissa Antwerpenissa jatkuu yhteistyökumppaneiden eli muiden merimieslähetysten tiloissa. Suomen Merimieskirkko luopuu Antwerpenin merimieskirkon kiinteistöstä.

LEHDISTÖTIEDOTE 10.6.2015

Antwerpenissa merimieskirkon työ jatkuu yhteistyökumppanien tiloissa

Merimieskirkon työ merenkulkijoiden parissa Antwerpenissa jatkuu yhteistyökumppaneiden eli muiden merimieslähetysten tiloissa. Suomen Merimieskirkon hallitus on päättänyt luopua Antwerpenin merimieskirkon kiinteistöstä.

Kymmeniä tuhansia suomalaisia palvellut 110-vuotias kohtaamispaikka, Antwerpenin merimieskirkko, myydään. Rakennus tarvitsisi mittavan peruskorjauksen, jonka kustannusten kattamiseen Merimieskirkolla ei ole mahdollisuuksia. Myös kirkon käyttöaste on hiipunut. Laivat viipyvät satamissa erittäin vähän aikaa. Rekkakuskien määrä on myös vähentynyt, koska rekkaparkki on siirtynyt kauemmaksi kaupungin keskustasta.

Kiinteistöstä luopuminen turvaa toiminnan jatkumisen ja kehittämisen tulevaisuudessa Antwerpenissa ja sen lähialueilla asuvien ja liikkuvien suomalaisten ja erityisesti merenkulkijoiden parissa.

Antwerpenin merimieskirkko on kesätauolla elokuun loppuun asti. Antwerpenin merimieskirkon jäähyväisjuhlaa vietetään sunnuntaina 30.8.2015.

Benelux-maiden merimieskirkolla on jatkossa toimipisteet Brysselissä ja Rotterdamissa. Työtä tehdään Luxemburgissa ja Antwerpenissa. Työntekijät ovat tavattavissa normaaliin tapaan muissa pisteissä.

Antwerpenin merimieskirkko on toiminut Belgiassa asuvien suomalaisten kirkkona ja yhteisönä sekä palvellut suomalaisia merenkulkijoita, rekkakuskeja ja turisteja. Sen perusti vuonna 1905 Sigfrid Sirenius.

Lisätietoa:

Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen, p. 0401922778,  **@**

Benelux-maiden merimieskirkkojen johtaja Jarmo Karjalainen, p. +32 475728680, **@**