Tulosta Tekstin koko: a A A

140-vuotias Suomen Merimieskirkko juhlii Porissa

Kuva: Marko Toljamo. Reposaaren kirkon kirkkolaiva on Sir Francis Draken ”Golden Hind” -laivan pienoismalli 1970-luvulta.

Lehdistötiedote 3.8.2015

 

Suomen Merimieskirkko ry juhlistaa 140-vuotistaivaltaan yhdessä Meri-Porin seurakunnan kanssa perinteisillä kesäjuhlillaan 8.-9.8.2015. Lauantain pääjuhlaa ja sen oheisohjelmia vietetään Pihlavan seurakuntatalolla. Luvassa on puheita, tanssi- ja musiikkiesityksiä, yhteislaulua sekä merellinen näytelmä. Sunnuntain juhlamessu, jonka toimittaa Turun piispa Kaarlo Kalliala, alkaa klo 10 Reposaaren kirkossa. Kirkko on vuonna 1876 valmistunut, tyyliltään norjalainen tunturikirkko. Messussa siunataan työhönsä Suomen Merimieskirkko ry:n uusi pääsihteeri Hannu Suihkonen.

Juhlaan on vapaa pääsy, ja kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Merimieskirkko on kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko. Vuonna 2014 merimieskirkkolaiset kohtasivat yhteensä lähes 290 000 ihmistä. Yhdistyksen palkatun henkilökunnan tukena on vuosittain yli 900 vapaaehtoista vastuunkantajaa.

Lisätietoa Merimieskirkon kesäjuhlista ja ohjelmasta: http://www.merimieskirkko.fi/280-kesajuhlat-2015

Lisätietoa: Katri Oldendorff, Suomen Merimieskirkon yhteyspäällikkö **@** tai 040-1920106.

**

Suomen Merimieskirkko, kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan harjoittamiseksi ja rahoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme onnettomuuksia ennaltaehkäisevää laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on niin ikään ensimmäinen organisaatio Suomessa, joka on ottanut toimintaansa ns. nettipappipalvelun. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa.http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko