Kesäjuhla 2015

Suomen Merimieskirkko juhli 140-vuotista taivaltaan kesäjuhlillaan Meri-Porissa 8.-9.8.2015. Lauantain juhlapaikkana oli Pihlavan seurakuntatalo ja sunnuntain juhlajumalanpalvelusta vietettiin Reposaaren kirkossa.

Tämän gallerian kuvat: Marko Toljamo.

Kesäjuhlan muonituksesta vastasivat Pihlavan ja Meri-Porin Martat. Emäntä / kokki vasemmalla.

Martoilla riitti kiirettä koko juhlan ajan.

Lapsiparkissa on lapsille omaa puuhaa koko lauantaipäiväksi.

Martoilla on silmää pöytien koristelemiseen.

Pääjuhla aloitettiin ilmansuuntiin viittavalla alkurukouksella, jonka toimitti tilaisuuden juontaja, pastori Katri Oldendorff (oik.) sekä paikalliset nuoret Senni Mattila (vas.) ja Alma Aurora Kartio, jotka myös lauloivat Leppis-kuorossa

Juhlapuheen piti Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen, joka aloitti tässä työssä vuoden 2015 alusta.

Lapsikuoro Leppis valloitti.

Meri-Porin seurakunta tarjosi juhlaväelle ohjelmatauon aikana maukkaan alkoholittoman boolin.

Juhlavieraita Saksasta (etualla) ja Hollannista (takana).

Kajaanilaiset toivat mukanaan yhden rovaniemeläisenkin (oik.) juhlaan.

Porin Mäntyluodossa toimivan saksalaisen merimieskirkon pastori Wolgang Pautz-Wilhelm kertoi työstään hyvällä suomen kielellä.

Kesäjuhlassa jaettiin 10 Merimieskirkon ansiomerkkiä.

Näytelmä Elämä on meri oli hieno päätös juhlan esityksille. Näyttelijät: Pasi Alonen ja Sanna-Kaisa Patrikainen sekä viulisti Anita Salmi ja Hanuristi Krista Savolainen.

Ristisaatto aloittu sunnuntain juhlajumalanpalveluksen Reposaaren kirkossa.

Tarja Jeenicke luki messun ensimmäisen lukukappaleen.

Kaija Gaupp luki messun toisen lukukappaleen.

Merimieskirkon uusi pääsihteeri siunattiin työhönsä juhlajumalanpalveluksessa.

Meri-Porin srk:n kirkkoherra, lääninrovasti Heimo Hietanen luovutti kesäjuhlien päätteeksi "viestikapulan" ensi kesän isäntäseurakunnalle. Merimieskirkkonuket Eliksen ja Sirun vastaanotti pastori Ari Tuomikoski.