Kesäjuhla 2015

Suomen Merimieskirkko juhli 140-vuotista taivaltaan kesäjuhlillaan Meri-Porissa 8.-9.8.2015. Lauantain juhlapaikkana oli Pihlavan seurakuntatalo ja sunnuntain juhlajumalanpalvelusta vietettiin Reposaaren kirkossa.

Kuvat: Uolevi Salonen ja Riitta Tunturi.

Pihlavan seurakuntatalo odotti lauantaiaamuna juhlavieraita, joita tuli vajaa 200.

Sundellin "Merimieskirkkobussi" vei noin 30 hengen ryhmän kiertuelle merelliseen Poriin.

Sataman toimitusjohtaja Sari Virtanen oli erinomainen opas satamakierroksella.

Kumipyöriä satamassa.

Satamassa kaikki on suurta.

Vierailulla saksalaisella merimieskirkolla juotiin kahvia ja syötiin paikallista jäätelöä.

Martat ahersivat myös Pihlavan kirkon salissa.

Juhlaväki kuunteli korva tarkkana yhdistyksen puheenjohtaja Timo Lappalaisen pitämää Merimieskirkon ajankohtaiskatsausta.

Vaalikokouksen jännittävintä antia on hallitusjäsenten valinta.

Kirkkoherra, rovasti Heimo Hietanen lausui seurakunnan tervehdyksen 140-vuotiaalle Merimieskirkolle.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola toi juhlaan kaupungin tervehdyksen.

Sataman toimitusjohtaja Sari Virtanen onnitteli Merimieskirkkoa Sataman puolesta.

Hacklin Probulkin johtaja Juhana Köykkä onnitteli 140-vuotiasta Merimieskirkkoa.

Liina Lummevaara (tanssikoulu Liisa Nojonen) esitti hienon soolotanssiteoksen Dream of Doll.

Turun piispa Kaarlo Kalliala saarnasi juhlajumalanpalveluksessa Reposaaren kirkossa.

Ennen sunnuntain messua kirkkoherra Heimo Hietanen esitteli Reposaaren kirkkoa.

Pori Gospel Choir svengasi ja tempaisi mukaan Minna Liettyä-Tynin johdolla.

Juhlamessun kolehti kannettiin Suomen Merimieskirkon työlle.