Historiakirja merimieskirkkotyöstä Puolassa

Esko Vepsä, Sirpin ja vasaran varjossa.

Esko Vepsä. Kuva: SMK/Marko Toljamo.

Esko Vepsän kirjoittama historikirja Sirpin ja vasaran varjossa - Suomen Merimieskirkon työ Puolassa 1951-2008 julkistettiin 14.12.2015.

Sirpin ja vasaran varjossa on mukaansa tempaava historiateos Suomen Merimieskirkon työstä Puolassa vuosina 1951–2008. Merimieskirkon työ Gdyniassa ja Gdanskissa nivoutuu koko toiminta-aikansa jännittävällä tavalla sekä yhteiskunnan että merenkulun muutoksiin.

Dokumentteihin nojautuva, mutta elävästi ja henkilökohtaisesta näkökulmasta kirjoitettu historiateos on kunnianosoitus paitsi perinteiselle merenkulkijatyölle ja sille ”oikealle diakonialle” myös Puolassa toimineen ainutlaatuisen merimieskirkon monille työntekijöille ja etenkin heidän lapsilleen.

Teoksen johtavana linjana ovatkin historiakirjalle poikkeuksellisesti työntekijät ennen hallinnon historiaa ja asiakirjoista koottua tietoa. Aiemmin kirjan kirjoittajalta Esko Vepsältä on ilmestynyt kokoelma merimieskirkkotyökertomuksia Pärskeitä – kohtaamisia maailmalla, joka on lähes loppuunmyyty.

Kirjoittaja itse oli merimieskirkkotyössä Puolassa useampaan otteeseen kokien niin maan kommunistisen ajan, solidaarisuus-liikkeen nousun kuin uuden demokratia-ajan. Esko Vepsä on tehnyt elämäntyönsä Suomen Merimieskirkon palveluksessa kotimaassa ja ulkomailla kuudella vuosikymmenellä.

Kirjan on kustantanut Suomen Merimieskirkko ry ja taittanut yhdistyksen viestintäpäällikkö Marko Toljamo. Kirjan voi tilata Merimieskirkon nettipuodista.

Esko Vepsä, Sirpin ja vasaran varjossa. Suomen Merimieskirkon työ Puolassa 1951–2008. Merimieskirkko 2015. Koko A5, 256 sivua. Hinta: 25 €.

Median arvostelukappalepyynnöt sähköpostilla: **@**.

Lisätietoa:
Teoksen kirjoittaja Esko Vepsä, **@**, 0400-430996
Pääsihteeri Hannu Suihkonen, **@**, 040-1922778

Merimieskirkko – välittävien yhteisöjen kirkko

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1875. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa. Vuonna 2014 Merimieskirkon työssä kohdattiin 286 000 ihmistä.

http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko