4/15 Joulutapahtumia Vuosaaressa

Joulunajan tapahtumia Vuosaaren merimieskirkolla.

Trio Timels eli kaksi kitaraa ja huilu esitti joulun alla Vuosaaren merimieskirkon ja Merimiespalvelun jouluisen musiikkitervehdyksen kolmella Finnlinesin laivalla Helsingin Vuosaaren satamassa. Todella tiivistahtinen keikka tehtiin lounasaikaan noin tunnissa, ja se kokosi laivoilla nelisenkymmentä kuulijaa.
Trio oli valinnut ohjelmistoonsa niin kansainvälisiä kuin suomalaisiakin joululauluja.
Vapaaehtoisvoimin toteutettu kierros oli todennäköisesti ensimmäinen laatujaan Vuosaaren merimieskeskuksen historiassa.
Jouluisten päänavausten sarja sai jatkoa heti joulunpyhien jälkeen, kun Merimieskeskuksessa vietettiin ilmeisesti ensimmäistä kertaa katolista messua. Sen toimitti takalogin kielellä filippiiniläinen isä Giger, ja avustajat olivat Suomessa asuvia filippiiniläisiä.
Mukana oli kymmenen filippiiniläistä merimiestä, ja kaikkiaan väkeä oli vajaat kolmekymmentä.
Suomalaisen joulutervehdyksen messuun toi trio Timels, joka tekee vapaaehtoistöinään myös sairaala- ja vanhainkotikeikkoja.
Perinteiseen suomalaiseen tapaan messu päättyi kirkkokahveihin.

Teksti ja kuvat: Paavo Tukkimäki