Merimieskirkko auttaa kriisissä

LEHDISTÖTIEDOTE 22.3.2016

Benelux-maiden merimieskirkko auttaa kriisissä

Terroriteko Brysselissä järkytti koko Eurooppaa

Tänään 22.3.2016 aamuruuhkan aikaan Brysselissä on tapahtunut kolme räjähdystä: kaksi pommia räjähti Zaventemin lentoasemalla ja yksi Maelbeekin metroasemalla. Brysselin lentokenttä ja päärautatieasemat on suljettu, ja julkinen liikenne on pysäytetty.

Maelbeekin metroasema sijaitsee noin sadan metrin päässä EU-komission päämajasta, ja vain 50 metrin päässä Brysselin merimieskirkosta. EU-komission henkilökunta on määrätty pysyttelemään sisätiloissa, ja merimieskirkko pidetään toistaiseksi suljettuna.

Kaikilla Suomen Merimieskirkon toimipisteillä on kriisivalmiutensa, joka Brysselissä on otettu nyt käyttöön. Samalla kirkolla otetaan vastaan ja noudatetaan viranomaisten toimintaohjeita. Merimieskirkko avataan tilanteen rauhoituttua, kun viranomaiset antavat siihen luvan. Tilannetta voi seurata Brysselin merimieskirkon Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/BrysselinMerimieskirkko.

Benelux-maiden suomalaiseen merimieskirkkoon kuuluvat Brysselin merimieskirkon lisäksi Rotterdamin merimieskirkko sekä merimieskirkkotyö Luxemburgissa.

Kun ihminen kokee jotain järkyttävää, hänen on hyvä saada puhua tapahtuneesta jollekin ja toisaalta hänellä voi olla tarve puhua siitä yhä uudelleen. Merimieskirkon työntekijät ovat läsnä ja kuuntelevat jokaista, jolla on tarve käsitellä tapahtunutta.
Soittaa voi merimieskirkon työntekijöihin numeroihin:

•    Benelux-maiden merimieskirkon johtaja, pastori Katri Oldendorff +32 475 728680 gsm (Belgia) ja +31 6 53 88 36 41 gsm (Hollanti).
•    Johtava sosiaalikuraattori Piia Lännenpää-De La Cruz +32 473 482092 (Belgia).

Ulkoministeriö neuvoo Brysselissä olevia suomalaisia välttämään liikkumista julkisilla paikoilla, noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita sekä tekemään matkustusilmoituksen (www.matkustusilmoitus.fi), jotta Suomen viranomaiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä.

Ulkoministeriö ja Suomen Brysselin-suurlähetystö ovat käynnistäneet kriisiorganisaationsa Brysselissä tapahtuneiden terrori-iskujen takia. Mahdolliset omaistiedustelut Suomessa voi osoittaa ulkoministeriön päivystysnumeroon 09 160 55555.
Belgian viranomaisten tiedustelunumero omaisille: +32 2 506 4711.
Belgian viranomaisten avaman call centerin: puh.nro 1771.

Ulkoministeriö neuvoo seuraamaan tilannekuvaa ensisijaisesti Suomen Brysselin-suurlähetystön Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/FinnishEmbassyBrussels/.

Suomen Merimieskirkolla tiedusteluihin vastaa pääsihteeri Hannu Suihkonen, 040 192 2778

Päivitettyä tietoa:

Brysselin merimieskirkon kahvila on vielä huomenna 23.3.2016 suljettu, kerhot ja toimintaryhmät sekä saunavaraukset ovat niin ikään paitsi tältä päivältä myös huomiselta peruttu. Merimiespappi ja sosiaalikuraattori ovat kuitenkin tavattavissa kirkolla huomenna keskiviikkona klo 12-17. Muina aikoina heidät tavoittaa puhelimitse (numero yllä).

Johtaja Katri Oldendorffin ja johtavan satamakuraattorin Piia Lännenpää-de la Cruzin kuva.