Muutoksia Lyypekin toimintaan

Lyypekin merimieskirkon toimipiste suljetaan, mutta sosiaalityö raskaan liikenteen kuljettajien, merenkulkijoiden ja siellä olevien ja liikkuvien suomalaisten parissa jatkuu.

LEHDISTÖTIEDOTE 31.3.2016

Syy Lyypekin nykyisen toimipisteen lakkauttamiselle on kävijämäärän merkittävä supistuminen viimeksi kuluneina vuosina. Keski-Euroopassa ajavien suomalaisten raskaan liikenteen kuljettajien määrä on vähentynyt voimakkaasti, eikä määrän odoteta tulevaisuudessa kasvavan: mm. Travemünden satama lisää kuljettajien palveluita alueella. Vähäisestä kävijämäärästä johtuen Lyypekin merimieskirkko on ollut alkuvuoden 2016 auki vain viikonloppuisin. Nykyisen toimipisteen lakkautus tulee voimaan 1.7.2016.

Suomi-kotinakin tunnettu toimipiste vuokrattiin keväällä 2008 erityisesti kuljettajien kanssa tehtävää työtä varten. Toimipisteen yläkerran huoneita on vuokrattu kuljettajille, mutta syksystä 2015 siellä on asunut vain kaksi kuljettajaa. Kanttiinimyynti on laskenut selvästi viime vuosina.

Merimieskirkon työtä Lyypekissä kuljettajien, merenkulkijoiden ja siellä asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa kuitenkin jatketaan liikkuvan työotteen mukaisesti, ja tälle toiminnalle etsitään yhteistyökumppanien kanssa sopiva ja kustannuksiltaan edullinen tila.

Lyypekin Suomi-koti perustettiin alun perin vuonna 2001 yhteistyössä Merimieskirkon, Rekkakirkkoyhdistyksen ja Suomalaisen kirkollisen työn keskuksen (SKTK) kanssa. Vuonna 2008 toiminta siirtyi kokonaan Merimieskirkolle ja Lyypekin Suomi-kodista tuli osa Pohjois-Saksan merimieskirkkoa, johon kuuluu myös Hampurin merimieskirkko. Vuonna 2011 Saksan Merimieslähetyksen (Deutsche Seemannsmission) omistama rakennus purettiin ja näistä vuokratiloista siirryttiin nykyisiin Finnlinesilta vuokrattuihin tiloihin.

Valokuvia Lyypekin merimieskirkosta.

Lisätietoja:

Pohjois-Saksan merimieskirkon johtaja Satu Oldendorff, **@**, +49 (0) 171 6002168.

Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen, **@**, 040-1922778.