Merenkulkija

Merenkulkijana olet tärkeä osa yhteiskuntaa. Koko merenkulkuala työllistää maailmassa yli 50 miljoonaa ihmistä (kauppa-alukset, avomeri, rannikko- ja rantakalastajat, satamatyöntekijät, öljynporauslautat jne.). Merenkulkijoista 70 % on kristittyjä. Suomen Merimieskirkon toiminnan piirissä kohdataan vuosittain merenkulkija yli 42 000 kertaa. Luku kasvaa vuosittain. Merenkulkijoista 20 % kohtaa merimieskirkon työntekijän laivassa, 40 % kotimaan merimieskirkossa ja 40 % ulkomailla pääosin satamaan tehtävillä laivakäynneillä.

Merenkulun hätäpuhelimemme + 358 40 540 3404 toimii 24 t vuorokaudessa.

Palvelumme ulkomailla

Suomen Merimieskirkon Euroopan toimipaikoista tehdään laivakäyntejä ko. satamiin tulleille aluksille, joilla työskentelee suomalaisia. Laivakäynneillä keskustellaan ajankohtaisista asioista ja myydään esim. alueella toimivia puhelimen sim-kortteja. Merenkulkijoille järjestetään myös kuljetuksia, retkiä ja muita palveluita tarpeen mukaan.

Suomen Merimieskirkon toimipaikkojen lisäksi merimiesten käytössä on yli 800 kansainvälistä ja ekumeenista merimieskirkkoa eri puolilla maailmaa. Ne ovat auki kaikille merenkulkijoille kansallisuuteen, rotuun, kieleen, uskontoon tai kulttuuriseen taustaan katsomatta. Tarkat yhteys- ja palvelutiedot ovat ICMA Directory -luettelossa, jonka saa lähimmästä merimieskirkosta tai merimieskirkkojen maailmantoimistosta ICMAsta.

Palvelumme Suomessa

Kansainvälinen merimieskirkko on Haminassa, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Oulussa ja Kemi-Torniossa sekä Helsingin Vuosaaressa.

Palvelumme laivalla

Merimieskirkon laivakuraattori seilaa ja toimii aluksella varustamon suostumuksella, mutta on sekä työnantaja- että työntekijäosapuolesta riippumaton ja vaitiolovelvollinen ulkopuolinen auttaja.

Merimieskirkon päätoimisten laivakuraattorien lisäksi seilaajina ovat koulutetut nimikkolaivakuraattorit, jotka ovat nimikkoaluksellaan kerran keväällä ja kerran syksyllä noin viikon kerrallaan sekä suorittavat seilausten välillä laivakäyntejä. Seilaukset tehdään pääosin Itämeren ja Pohjanmeren alueilla rahti- ja matkustaja-aluksilla sekä jäänsärkijöillä.