Paluumuuttaja

Paluu Suomeen ei välttämättä ole helppoa. Takaisinsopeutumisprosessi voi yllättää. Merimieskirkko haluaa helpottaa paluumuuttajan arkea.

Oletko palannut ulkomailta Suomeen? Tuntuuko Suomi yhä kodilta? Onko paluusi ollut ongelmaton? Arvostetaanko ulkomaankokemustasi mielestäsi riittävästi? Pääsetkö hyödyntämään ulkomailla kertynyttä osaamistasi?

Jos vastauksesi edellä oleviin kysymyksiin on kyllä, se on hienoa! Mutta toisinkin voi olla; monen repatriaatin kokemus on, että paluu ei aina ole helppo. Takaisinsopeutumisprosessi voi yllättää.

Merimieskirkko haluaa olla helpottamassa paluumuuttajan arkea. Tarjoamme mahdollisuuden kokoontua yhteen jakamaan kokemuksia ja tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia. Jos olet hiljattain maailmalta Suomeen palannut ja kiinnostunut jakamaan paluukokemuksiasi, ota yhteyttä yhteyspäällikkö Jaakko Laasioon, puh. 0400-156 660, **@**.

Suunnittelemme ja toteutamme aika ajoin paluumuuttajatapaamisia paluumuuttajien toiveiden ja ideoiden mukaan. Jos sinulla on ideoita, niin anna kuulua itsestäsi ja ajatuksistasi!

Lue myös Paluumuuttajatyö-sivu.

pdf liite

Senioripaluumuuttajan opas (Suomi-Seura 2011)