Netti

Merimieskirkko palvelee netissä muutenkin kuin kotisivuillaan. Merimiespappi netissä on ulkosuomalaisen tukija. Viikon Sanan saat suoraan sähköpostiisi. Merimieskirkko-lehti, Facebook ja merimieskirkkoblogi kertovat ajankohtaisimmat kuulumiset ja tunnelmat.

Merimieskirkon nettipappitoiminta on maamme ensimmäinen alan palvelu. Toiminta aloitettiin maaliskuussa 2000. Esikuva löytyi aikoinaan Norjan Merimieskirkolta, jossa sähköpostiviesteihin perustuva keskustelupalvelu merimiespapin kanssa aloitettiin vuonna 1998. Merimieskirkon Suomessa aloittamaa sielunhoidollista palvelumuotoa ovat sittemmin hyödyntäneet monet muut kristilliset yhteisöt. Myös näiden kutsuttua palveluaan nettipappitoiminnaksi, muutti Merimieskirkko palvelunsa nimeksi ”Merimiespappi netissä”.

Idea on syntynyt palvelemaan kiireisiä ihmisiä ja samalla madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä sielunhoitajaan. Merimiespappi netissä on keskustelukumppani, kun ihminen kaipaa lähimmäistä, jonka kanssa jakaa elämän iloja ja suruja tai ihan arkisia asioita. Nettipappi on vierellä kulkija ja matkakumppani. He tuntevat ulkomailla asumisen ja liikkuvan elämäntavan asettamat vaatimukset ja ovat valmiina auttamaan. Keskustelut ovat tietenkin luottamuksellisia, ja merimiespappia sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Palvelu on tarkoitettu lähinnä merenkulkijoille, maailmalla liikkuville sekä ulkomailla asuville suomalaisille.

Nettipappipalvelun lisäksi sähköisessä eli ns. sosiaalisessa mediassa Merimieskirkko palvelee mm. Facebook-yhteisön, Merimieskirkkoblogin ja viikoittain lähetettävän Viikon Sanan keinoin.

Netistä voit ladata myös tuoreimmat lehtemme: Merimieskirkko, Majakka (benelux)  ja Ankkuri (Saksa).