Piirit ja tukiryhmät

Merimieskirkkopiirit etsivät jatkuvasti uusia asiasta innostuneita ihmisiä mukaan toimintaansa. Tule mukaan iloiseen joukkoon, jossa sinusta välitetään!

Seurakunnissa toimivat merimieskirkkopiirit ovat seurakunnan omaa toimintaa, jota me Merimieskirkolla haluamme tukea kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Merimieskirkkopiirien toiminnassa keskeistä on merimieskirkkoasian ylläpitäminen seurakunnassa, esirukous merenkulkijoiden ja liikkuvien ihmisten puolesta, sosiaalinen toiminta, retket, varainkeruu merimieskirkkotyöhön sekä perinteinen merenkulkijain joulupakettien valmistaminen.

Kotimaan merimieskirkkopaikkakunnilla piiriläiset voivat olla myös mukana oman merimieskirkon vapaaehtoistyössä.

Eri puolilla maata toimii noin sata suomenkielistä ja noin 30 ruotsinkielistä merimieskirkkopiiriä. Tule mukaan iloiseen joukkoon, jossa sinusta välitetään!

Merimieskirkkopiirit etsivät jatkuvasti uusia asiasta innostuneita ihmisiä mukaan toimintaansa. Kysy omasta seurakunnastasi, joko siellä toimii merimieskirkkopiiri? Uuden piirin perustaminenkaan ei ole vaikeaa. Siihen tarvitaan vain muutama ihminen, innostus ja yhteydenotto seurakunnan lähetyssihteeriin tai diakoniatyöstä vastaavaan työntekijään, niin siitä se lähtee.

Merimieskirkkopiirin idea voi olla perinteisten piirien lisäksi esimerkiksi nuorten miesten piiri, kulttuuripiiri, saunapiiri, retkipiiri jne.

Merimieskirkon keskustoimistossa vastataan mielellään kaikkiin piiriasioihin liittyviin kysymyksiin.